Oprindelsen af ​​hip-hop musik
oktober 18, 2016

Hip-Hop er en musikalsk genre, der består af hurtige rytmiske stilarter og ofte ledsaget af rap. Faktisk blev hip-hop og rap synonymt med hinanden, indtil den anden har udviklet sig til en genre og kultur selv. Er du interesseret i at vide, hvordan hiphop udviklede sig gennem årene? Hvis du gør det, skal du fortsætte med at læse, fordi vi i denne artikel vil diskutere hiphop-musikens oprindelse fra sine ydmyge rødder til at blive et primært musik imperium, der ofte efterfølges af de fleste teenagere og unge voksne i denne generation.

Hvordan hip-hop udviklet gennem årene:

Hip-hop eller hip-hop-musik er normalt forbundet med 3 grundlæggende elementer: Rap-musik, afroamerikanske folk og kultur og lejlighedsvis vold (til en vis grad). Lad os rejse ind i fortiden og genskabe hiphop-musikens oprindelse for, hvordan det skrider frem i hvert årti:

Bronx Years – Mange vil være enige om, at hip hop musikens oprindelse kan spredes godt på gaderne og forstæderne i Bronx, New York. I 1970’erne blev stedet meget vel domineret af afroamerikanere, der ofte holdt blok- og husfester overalt på dette sted. Musik-DJ’erne fra den tid var glad for at spille sjæl, funk og R & B musik, der indfattede mere på “pauser” og der var også nogle øjeblikke, hvor melodien simpelthen falder ud for at give ind i en percussion solo. Den jamaicanske født DJ Kool Herc pionerede denne teknik og spredte det hele over Bronx. Senere vil DJ’er så ansætte MC’er til at udføre rap, mens melodien bliver spillet samtidigt.

Starte en revolution – DJ Kool Hercs musikalske geni hjælper banet vej for andre kunstnere til at tilpasse denne slags musik. Blandt de tidligste kendte hip-hop optagelser var sangen udført af Sugar Hill Gang med titlen “Rappers Delight”. Så blev de umiddelbart efterfulgt af Grandmaster Flash og Furious Five og Afrikaa Bambaataas Universal Zulu Nation. Hip-hop-bevægelsen steg til national popularitet i slutningen af ​​70’erne til begyndelsen af ​​80’erne. I løbet af denne periode var Run DMC meget kredit for spredningen af ​​hiphop-musikken over hele USA. Selv om det får flere tilhængere i hver stat, blev det stadig betragtet som mere for at være musik for “sorte” mennesker.

Langsom overgang fra de gamle måder – Hip-hop-musik var stadig berømt i løbet af 80’erne, og flere og flere optagelseskunstnere begynder at følge denne type musikgenre. Beatbox og drejeborde var stadig vigtige, men kunstneren begynder at udvikle en særskilt “flava” for at skelne dem fra andre hiphop-artister. Efterhånden som 90’erne kom ind, begyndte hip-hop-musikken at udvikle en bestemt subkultur, hvor den overskrider mere end blot en musikgenre. Optageren begyndte at bære baggy bukser, store skjorter og baseball caps for at udtrykke deres kærlighed til musikken. Hip-hop var mere som en musik som det blev en form for mode og en livsstil til nogle.

Den nye skole af rap – 90’erne udgjorde et interessant årti for hiphop, da det igen overgik til en ny undergenre i form af “gangsta rap”, den mere oprørske form for rap. Kunstnere som Public Enemy, Tupac Shakur, Snoop Doggy Dogg udført ved hjælp af denne nye form for rap, der involverer stærke rimer (som regel fokuserer på vold og sande til livsregnskaber på forstæder) og profane sprog. Denne vestkyst stil var berygtet for sin blatante tilgang, men det var stadig omfavnet af nogle rapartister. Det var på dette tidspunkt, at hip-hop var forbundet med banderelaterede forbrydelser som Tupac Shakur og Notorious B.I.G. Blev myrdet i højden af ​​deres karriere.

Re-imaging af hip-hop – Som 90’ernes årti var ved at ende, var hip-hip musik igen på randen af ​​positive forandringer, fordi den nu blev betragtet som mere end bare rap slags musik. Raps virker som Common and Mos Def introducerede blandingen af ​​60s og 70s stil rap mens John Legend, Erykah Badu Neo-sjæl stil hip-hop musik. Desuden blev visse kunstnere også hip-hop-iværksættere (J-Lo og P. Diddy), da de begyndte at fremstille deres eget mærke af hoftehøje tøj.

Hip-hop-musik i dag – Hip-hop-musik er kommet langt fra den ydmyge begyndelse og lejlighedsvis negativt ry. Det er meget dominerende på forskellige måder, og nogle højest betalte kunstnere i dag respekteres også musikproducenter (Timbaland) og anerkendte forretningsmænd (Jay-Z). Visse tøjmærker fremkalder også hiphop-indflydelsen på de fleste af deres designs, og den har afsluttet overgangen fra at være en ren musikgenre til en blomstrende kultur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *