De forskellige typer af parykker
juli 6, 2016

I dagens samfund, er iført parykker bliver mere og mere populær end nogensinde før. Kvinder i særdeleshed er tiltrukket at bære parykker, og berømtheder, herunder Dolly Parton, Tina Turner, Jenna Jameson, Tyra Banks, og Britney Spears, har fremmet popularitet hårdeler ved sportslige parykker i deres hverdag.

Selvfølgelig, de fleste mennesker, der bærer parykker gør det på grund af en alvorlig hårtab forårsaget af ældning eller en række sygdomme. Kvinder, der gennemgår kemo behandlinger og erfaring hårtab også ofte bære parykker. Men bortset fra at skjule skaldethed, er folk begyndt at bære parykker til mode formål. Parykker tilbyder en nem måde at ændre en stil eller at don en allerede perfekt skåret og stylet frisure. Derudover nogle religiøse og kulturelle praksis kræver det at bære parykker.

image

De forskellige typer af parykker

Uanset årsagen til, hvorfor folk (og især kvinder) bære parykker, er der en række forskellige parykker, der varierer i materiale og passer, at folk bør være opmærksomme på, før de køber en paryk for sig selv. Frem for alt, hvis du søger efter en paryk, vil du ønsker en, der føles behageligt og ser naturligt.

Standard cap parykker

Først og fremmest, hvis du tænker på at købe en paryk, er det vigtigt at vide om de forskellige dele af paryk. Og bortset fra håret, vigtigste del af paryk er hætten. Hætten er bunden af paryk, der sidder på hovedet og er, hvad håret er knyttet til. Der er mange forskellige hætter, der bruges på parykker, herunder standard hætte, som er den mest almindelige og mest overkommelige type paryk cap. På en standard cap, håret er maskine-syet på hætten. Lagene af hår på hætten er præ-designet i en bestemt stil, og kronen af hætten er ofte drillet eller krympet så tilskuere er ude af stand til at se gennem håret og se hætten. Folk som denne standard-cap parykker, fordi de giver håret et løft, der gør håret synes mere omfangsrige.

Monofilamenter cap parykker

En anden type låg er monofilament hætte, som inkorporerer et tyndt stykke materiale på kronen, der er fremstillet af nylon eller polyester mesh. Masken er åndbart og præsenterer en illusion af huden, og fordi dens mesh, er bærerens hovedbunden delvist afsløret, hvilket er til gavn ved, at bunden af paryk naturligt afslører hovedbunden ligesom normalt hår gør. Med en monofilamenter cap, hovedbunden afsløret er bærerens naturlige hudfarve.

Folk elsker disse typer af parykker, fordi de ser meget naturligt og er alsidige. De kan styles i en række forskellige måder, fordi hver hår på et monofilament hætte individuelt hånd bundet på kronen så håret kan børstes eller skiltes i enhver retning. Den monofilamenter cap er også blød og er mere behagelige at have på end andre typer af parykker.

uden dæksel parykker

Nogle parykker er også capless. Disse parykker er lettere end udjævnede parykker og er ikke så varm, når iført. I stedet for en hætte, de har lodrette blonder strimler, med mellemrum mellem strimlerne, som gør dem til en af de mest åndbare typer af parykker.

Menneskehår parykker

Parykker også variere meget i materialet. Nogle af de bedste parykker er lavet af menneskehår. Menneskehår parykker er de mest naturligt udseende parykker, men er dyrere end parykker lavet af syntetiske materialer. Med menneskehår parykker kan håret skæres, stylet, farvet eller permanentet ligesom naturligt dyrket hår. Der er grundlæggende fire forskellige typer af menneskehår bruges på parykker, og de er kinesiske, indiske, indonesiske, og hvide, så folk af mange forskellige etniske grupper kan finde en paryk, der er perfekt for dem. Men fordi de er lavet af ægte menneskehår, disse parykker skal også passes, som om de var resultatet af naturligt dyrket hår, hvilket betyder, at de skal være shampooed, tørret, stylet, og aircondition. Væsentlige, disse parykker tilbyde alle de fordele og arbejde for at have ægte menneskehår.

Syntetiske parykker

Parykker kan også være fremstillet af en række andre materialer, herunder hestehår, uld, fjer, eller bøffelmælk hår. Men bortset fra menneskehår, de mest populære typer af brugte fremstilling af parykker materialer er syntetiske fibre. Og mange af de højere kvalitet syntetiske parykker er næsten umulig at skelne fra menneskehår parykker. Og syntetiske parykker tilbyder fordelene ved at være lettere at passe og koster mindre end menneskehår parykker. Men de er ikke beregnet til at stylet og kan blive beskadiget, hvis en person brugt krøllejern, slag tørretumblere eller varme ruller til at style dem.

Lace parykker

Lace parykker er en særlig populær type paryk, fordi det giver en mere naturligt udseende end mange andre parykker. Oftere end ikke, det er den type af paryk at berømtheder typisk slid. Blonde parykker er fulde parykker, der har nogle mesh blonde fastgjort til forsiden af paryk lige uden for hårgrænsen. Masken blonder på parykken er specialfremstillet monteret på bærerens hoved og trimmes og limet (midlertidigt) til en persons hud lige omkring hårgrænsen. Håret af paryk forhindrer nogen i at se masken blonder, og det er den blonde, der tillader håret at skille naturligt på en persons hoved.

Vakuum parykker

Vacuum parykker er en anden populær type paryk, der er specialdesignet til at passe bærerens hoved. Først et plaster støbeform taget af en persons hoved, så fagfolk kan oprette en paryk, der vil give den rette pasform og producere sug på hovedet. Vacuum parykker har en silikone base på hvilken hår injiceres. Fordi basen er solid, kan disse parykker være ganske varmt og kan tage lidt tid at få justeret til; men deres tilpassede design og høj detaljering gøre vakuum parykker nogle af de dyreste parykker på markedet, samt nogle af de mest eftertragtede.

Så uanset om du leder efter en paryk til at dække skaldethed eller blot at ændre din frisure, at vide mere om de forskellige typer af parykker til rådighed kan hjælpe dig med at finde ud af hvilken type paryk er rigtigt for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *